Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΛΙΑΣ
 
 
 
 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΛΙΑΣ
Παππάς Ελευθέριος | Εμπόριο Ελιάς Αμφιλοχία

Ανεξάρτητα από το είδος, η ελιά είναι πάντα ευεργετική για την υγεία μας. Οι ελιές είναι οι καρποί του ελαιόδεντρου και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και την μακροζωία μας. Από τα αρχαία χρόνια η Έλληνες τις θεωρούσαν ευλογημένες, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης και ομορφιάς.
 

Στις μεσογειακές χώρες που η κατανάλωση των καρπών της ελιάς και του ελαιόλαδου είναι αυξημένη, η εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων είναι σημαντικά περιορισμένη σε σχέση με τις χώρες του βορρά που καταναλώνουν άλλες μορφές λίπους.
 
 
 
 

Η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής διατροφής, η οποία όπως έχουν δείξει μελέτες, χαρίζει ευεξία και μακροζωία. Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος ανακαλύπτει τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής κυρίως στην πρόληψη μακροχρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος, αλλά και παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά.

Οι πράσινες ελιές περισυλλέγονται όταν είναι άγουρες. Εμποτίζονται σε διάλυμα αλυσίβας, επέρχεται η ζύμωση σε ένα διάλυμα άλμης για 6 έως 12 μήνες και στη συνέχεια είναι έτοιμες για την διαδικασία συσκευασία τους.

Μια μερίδα 15 γραμμαρίων πράσινες ελιές περιέχει 20 θερμίδες και είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Τα ιχνοστοιχεία των ελιών είναι κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο.

 
 
 
 
 
 

Είμαστε πάντα δίπλα σας
παρέχοντας τις καλύτερες ελιές της ελληνικής αγοράς. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή για παραγγελία.